Βραβείο ποιότητας ελαιολάδου

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της εταιρείας ΑΡΓΟΛΙΣ στην έκθεση FOODEXPOATHENS 2016 που πραγματοποιήθηκε στο METROPOLITANEXPO στην Αθήνα κατά τον Μάρτιο 2016. Το στήσιμο του περιπτέρου στον χώρο της έκθεσης πήρεαρκετά θετικά σχόλια από τους επισκέπτες και συνεργάτες.
Το ελαιόλαδο είναι βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής και θεωρείται προϊόν υγιεινής διατροφής λόγω της περιεκτικότητάς του σε μονοακόρεστα λιπαρά. Είναι το έλαιο των καρπών της ελιάς. Εξάγεται με έκθλιψη των ελιών, οι οποίες πρέπει να συλλέγονται πριν από την τελική τους ωρίμανση, όταν δηλαδή έχουν χρώμα πράσινο-μελιτζανί, καθώς η ποιότητα του λαδιού τους είναι πολύ καλύτερη από αυτήν του λαδιού που εξάγεται από τους τελείως ώριμους καρπούς. Οι ελιές συλλέγονται με τα χέρια ή, όταν είναι τελείως ώριμες, με τίναγμα του δέντρου. Αποθηκεύονται σε ξύλινα δοχεία ή σε σωρούς, σε καλά αεριζόμενους χώρους για να αποφευχθεί η ζύμωση.